Koekoekstraat 44, 2627 Schelle
+32 475 55 38 55
info@dimotech.be

Het belang van software in uw onderneming

Wanneer in ondernemingen gesproken wordt over software wordt er bijna altijd gedacht aan grote en dure programma’s, al dan niet volledig op maat gemaakt voor deze onderneming. In heel wat gevallen leidt dit ertoe dat het project zelfs niet opgestart wordt wegens te duur, niet rendabel of te complex.

Kleine programma’s – hoog rendement

Wie in deze economisch moeilijke tijden echter een beetje creatief is, kan mits het uitwerken van kleine en eenvoudige stukjes software dikwijls hetzelfde rendement halen. Er zijn heel wat voorbeelden van kleine programma’s die de eindgebruiker uren en zelfs dagen werk besparen. Het zou dan al te gek zijn om deze kansen onbenut te laten.

Project op maat van de KMO

Onlangs werkte ik voor een klant zo’n miniprojectje uit. Deze kleine KMO in volle groei was op een punt gekomen dat ze de administratieve verwerking van nieuwe orders niet meer manueel de baas konden. Er was echter (nog) geen budget om een ge├»ntegreerd ordersysteem aan te kopen en op punt te laten stellen. Door de manuele verwerking ging er regelmatig iets fout en daar moest snel een oplossing voor gezocht en gevonden worden.

Oplossing eenvoud met hoog rendement

De oplossing voor deze klant werd uitgewerkt met onze standaard werkmethode die toelaat om zeer snel en effici├źnt tot een degelijk resultaat te komen. Deze oplossing bestaat uit een zeer eenvoudige databank uitgewerkt in SQL2008 RC, een kleine toepassing voor invoer en beheer van de gegevens geschreven in C# (VS2010 .NET framework 4.0) en een eenvoudige website uitgewerkt in ASP.NET. Voor het aanmaken van documenten werden de nodige templates in Word en Excel voorzien. Deze aanpak laat toe om bijkomende noden snel en eenvoudig uit te werken en toe te voegen.

Veel automatisatie voor klein budget

Uiteindelijk werd zo op zeer korte tijd voor een budget van 2500 euro een volledige orderverwerking opgezet inclusief documentgeneratie (met links naar de website voor orderopvolging door de klanten), werd de facturatie en betalingsopvolging geautomatiseerd en gelinkt met de boekhouding en werden een aantal lijsten en statistieken aangemaakt voor de dagelijkse opvolging.

Groei door hoog ROI

Deze uitwerking zorgt ervoor dat deze klant klaar is voor verdere groei en dat met een minimale investering die zichzelf na enkele weken reeds terugbetaalt. Dit project is daarom een zeer goed voorbeeld van hoe IT in de praktijk kan zorgen voor nieuwe mogelijkheden.

Kunnen we u helpen?

Hebt u ook nood aan vernieuwing of automatisatie van manueel werk? Aarzel niet om volledig vrijblijvend de mogelijkheden voor uw specifieke situatie te laten inschatten.